torstai 31. toukokuuta 2018

Vohvelit vaniljakermavaahdolla














Tykkään ihan hulluna kutsua ystäviä meille kylään ja istuttaa kaikki pöydän ääreen syömään jotakin hyvää ruokaa, jonka olen itse valmistanut. Onneksi Roni jakaa tämän sosiaalisen luonteenpiirteen kanssani. Ollaankin ihan fiiliksissä laitettu tuota meidän parveketta kesäkuntoon ideana järjestää parvekkeen kesäavajaiset heti vain kun on valmista. Pari kaveriakin pääsi osallistumaan tähän prosessiin viime viikolla.

Viime sunnuntaina meillä oli kylässä kaksi ihanaa ystävää, joiden kanssa, ihan totuuden kertoakseni, vedettiin rehelliset vohveliöverit. Olen aina tehnyt vohveleita tällä samalla reseptillä ja hyviähän niistä aina tulee. Maidon olen vain vaihtanut kaurajuomaan. Vohvelitaikina on siis maidoton. Päällisiä vaihtamalla vohvelit ovat joko suolaisia tai makeita. Meillä tällä kertaa makeita eli olin valinnut pöytään: Mansikoita, mustikoita sekä mansikkahilloa. Lisäksi Nutellaa, koska se nyt vaan kuuluu vohvelien kanssa. Ihan perus suklaata paloina ja nonparelleja. Kermavaahdon tein tällä kertaa hieman eri tavalla, sillä kermavaahto sellaisenaan ei kuulunut sunnuntain porukan enemmistön lemppareihin. Pöydästä löytyi myös croisantteja sekä appelsiinilohkoja. Kahvissa ei säästelty.

Sitten se vohvelitaikinan resepti:

Vohvelitaikina makeille ja suolaisille vohveleille

7 dl kaurajuomaa
3 kananmunaa

10 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
ripaus suolaa

1 tölkki (0,33l) kivennäisvettä

Mittaa isoon kulhoon kaurajuoma ja riko sekaan kananmunat. Sekoita vispilällä kananmunien rakenne rikki kaurajuoman sekaan.

Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne isoon kulhoon kaurajuoman ja kananmunien sekaan. Sekoita tasaiseksi.

Anna takinan levätä peitettynä noin 15 min.

Sekoita lopuksi levänneen taikinan joukkoon kivennäisvesi.

Paista taikinasta vohveleita vohveliraudalla kasvisrasvasekoitteen avulla.

Taikinasta valmistuu noin 20 kappaletta vohveleita.

Vaniljakermavaahto

1 prk (2 dl) laktoositonta kuohukermaa
1 rasia (200g) laktoositonta vaniljatuorejuustoa

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.

Sekoita vaniljatuorejuusto kermavaahdon joukkoon.




Viikonlopusta on jälleen tulossa helteinen. Paista siis muutamat vohvelit, pakkaa ne mukaan, soita ystäville ja menkää piknikille nauttimaan säästä.

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

<3 Hanna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti