torstai 17. toukokuuta 2018

Maidottomat korvapuustit

Olen aina lapsesta asti leiponut kaikki pullat tällä samalla reseptillä. Nyt vain vaihdoin nesteen kaurajuomaan, voin maidottomaan margariiniin ja korvapuustien väliin tulevan rasvan juoksevaan kasvisöljyvalmisteeseen ilman, että maku muuttui miksikään. Alla olevalla reseptillä onnistuu siis niin ihan maidolliset kuin maidottomatkin korvapuustit sekä perinteiset pullat, pullapitkot yms.


Maidottomat korvapuustit

1 litra kaurajuomaa 
50 g tuorehiivaa

3 kpl kananmunia
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa 
2 tl suolaa

1,5-2 kg vehnäjauhoja
250 g maidotonta leivontamargariinia

juoksevaa kasvisöljyvalmistetta
sokeria
kanelia

kananmuna
raesokeria


Lämmitä kaurajuoma käden lämpöiseksi. Liuota tuorehiiva lämpimän kaurajuoman joukkoon.

Vatkaa kaurajuoman sekaan kananmunat, sokeri, kardemumma ja suola.

Lisää jauhoja vähitellen taikinan sekaan samalla alustaen taikinaa. 

Lisää sulatettu margariini taikinaan alustuksen loppuvaiheessa. 

Lisää jauhoja tarvittaessa. Taikina on valmis kun se tuntuu kimmoisan pehmeältä.

Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa noin 40 minuuttia. 

Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja vaivaa sitä hetki käsin. 

Jaa taikina osiin ja leivo osat kaulimen avulla suorakaiteen muotoisiksi levyiksi vuorotellen. 

Levitä levyn päälle pullasudin avulla juoksevaa kasvisöljyvalmistetta. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. 

Kierrä levy tiukalle rullalle. Jätä saumakohta alaspäin. Leikkaa rulla paloiksi vinottain leikaten. Paina jokainen pala jauhotetulla sormella keskeltä alas niin, että pullaan muodostuvat korvat. 

Anna pullien kohota vielä hetki leivinpaperilla suojatulla pellillä peitettynä ja voitele tämän jälkeen pullat kananmunalla. Ripottele päälle raesokeria.

Paista pullia 225 asteisessa uunissa (kiertoilma 210 astetta) noin 10-15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.




<3 Hanna 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti