sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Chili-suklaakakku lakritsikuorrutteella

Suklaa ja chli yhdistelmänä on jo vanha juttu, mutta tulin miettineeksi, että mitäpä jos yhdistäisi tuohon vielä kolmannen lempparimakuni, nimittäin lakritsin. Äkkiseltään nämä kolme kuulostavat aika erikoiselta yhdistelmältä, mutta toimivat kyllä keskenään mahdottoman hyvin. Tuosta yhdistelmästä syntyi Chili-suklaakakku lakritsi kuorutteella. Chili tuo mukanaan potkua ja mukavan lämpimän jälkimaun. Lakritsi taas antaa suklaakakulle syvän maun ja lakritsin suolaisuus tasapainottaa hieman kakun makeutta.


Chili-suklaakakku lakritsikuorrutteella 

200 g suklaata
200 g margariinia

4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria

2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl chilijauhetta

Korppujauhoja vuokaan

Kuorrutus:

200 g lakritsisuklaata
1,5 dl kermaa
2 rkl margariinia
ripaus chilia

Voitele ja korppujauhota vuoka. Itse käytin halkaisijaltaan 24 cm vuokaa. 

Paloittele suklaa ja laita palat kattilaan yhdessä paloitellun margariinin kanssa. Sulata suklaa ja margariini miedolla lämmöllä. Varo ettei suklaa pala tai seos ala kiehua. Kun suklaa ja margariini ovat sulaneet, anna seoksen jäähtyä hetki. 

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. 

Kaada jäähtynyt suklaa-margariiniseos muna-sokerivaahdon sekaan. Lisää tämän jälkeen kuivat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi. 

Kaada taikina tasaisesti vuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa 45 minuuttia. Paistoaika riippuu uunistasi. Testaa hammastikulla kakun kypsyyttä paistamisen aikana. Jos hammastikkuun jää taikinaa, ei kakku ole vielä kypsä. 

Kun kakku on kypsä, nosta se jäähtymään ja valmista kuorrutus:


Mittaa kattilaan kerma, paloiteltu suklaa ja margariini. Kuumenna seosta niin kauan, että suklaa ja margariini sulavat. Älä anna seoksen kiehua eli älä keitä. Anna kuorrutteen jäähtyä ja asettua hetki.

Kuorruta kakku ja koristele haluamallasi tavalla. 

Kakku on parhaimmillaan kun se on saanut viettää yön jääkaapissa. 

Ihania herkkuhetkiä! 

<3 Hanna

P.S. Kuka aikoo vierailla marraskuussa 11. ja 12. päivä järjestettävillä Lakritsi-ja Salmiakkifestivaaleilla Helsingin Wanhassa Satamassa? :) 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti