sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Lakritsikinuski Sydämet

Olemme nyt hieman vajaa viikon asuneet uudessa kodissa. Vielä on muutamia pahvilaatikoita nurkissa pyörimässä ja purkamatta. Muutamia hankintojakin pitää vielä tehdä, sillä nykyinen sohva, ruokapöytä ja työpäytä eivät ihan sopineetkaan paikoilleen. Mutta tuosta huolimatta keittiötä oli pakko päästä heti kokeilemaan. Vihdoinkin kunnolla laskutilaa, upouudet kodinkoneet, tilava uuni ja hyvä valaistus. Keittiön testauksesta huolehtivat Lakritsikinuski sydämet, joissa yksinkertaisen keksipohjan päällä on makea lakritsikinuskikuorrute.




Lakritsikinuski sydämet

Keksipohja:

2 kananmunaa
200 g margariinia
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa

Lakritsikinuskikuorrute:

300 g pehmeitä lakritsikaramellejä (esim. Kick-karkkeja)
2 dl kuohukermaa


Vaahdota sokerit ja pehmeä margariini vaahdoksi. Sekoita kananmunat rasvaseokseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nostele ne taikinan joukkoon varovasti.



Jaa taikina osiin ja kauli jauhotetulla alustalla taikinan osista noin 1 cm:n paksuinen levy. Ota levystä sydämen muotoisella muotilla keksejä. Siirrä keksit uunipellille leivinpaperin päälle. Jos keksit eivät lähde helposti irti alustasta niin käytä apuna ohutta veistä, jonka voi ujuttaa taikinaisen keksin alle. Siirrä keksit veitsen avulla pellille paistamista varten.




Paista keksejä uunissa noin 10 minuuttia (150 astetta (kiertoilma), 175 astetta (perusuuni)). Keksit ovat valmiita kun ne ovat hieman saaneet väriä pintaan.



Nosta keksit jäähtymään.



Valmista kuorrute. Pilko lakritsikaramellit kattilaan ja kaada kerma joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä kunnes karamellit sulavat. Keitä tämän jälkeen vielä noin 5 minuuttia eli kunnes seos on tummunut ja muuttunut paksuksi.



Koristele jäähtyneet keksit kuorrutteella seuraavasti:

Käytä apuna pihtejä. Asettele keksi pihteihin niin, että keksin pohja on sinuun päin ja dippaa keksiä lakritsikinuskiin.





Laita keksit jääkaappiin kovettumaan ainakin vuorokaudeksi ja lisää tämän jälkeen loput haluamasi koristeet kekseihin (esim.valkoinen sokerikuorrute tuubista, syötävät koristehelmet...).




Vinkki! Älä kasaa keksejä päällekkäin, vaikka kuorrute olisi kovettunut. Keksit jäävät tahmeiksi, joten ne tarttuvat toisiinsa kiinni helposti.

Hyviä herkkuhetkiä!



<3 Hanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti