Olemme nyt hieman
vajaa viikon asuneet uudessa kodissa. Vielä on muutamia pahvilaatikoita
nurkissa pyörimässä ja purkamatta. Muutamia hankintojakin pitää vielä tehdä,
sillä nykyinen sohva, ruokapöytä ja työpäytä eivät ihan sopineetkaan
paikoilleen. Mutta tuosta huolimatta keittiötä oli pakko päästä heti
kokeilemaan. Vihdoinkin kunnolla laskutilaa, upouudet kodinkoneet, tilava uuni
ja hyvä valaistus. Keittiön testauksesta huolehtivat Lakritsikinuski sydämet,
joissa yksinkertaisen keksipohjan päällä on makea lakritsikinuskikuorrute.
Lakritsikinuski
sydämet
Keksipohja:
2 kananmunaa
200 g margariinia
2 dl sokeria
1 tl
vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl
leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
Lakritsikinuskikuorrute:
300 g pehmeitä lakritsikaramellejä (esim. Kick-karkkeja)
2 dl kuohukermaa
Vaahdota sokerit ja pehmeä margariini vaahdoksi. Sekoita kananmunat rasvaseokseen.
Jaa taikina osiin
ja kauli jauhotetulla alustalla taikinan osista noin 1 cm:n paksuinen levy. Ota
levystä sydämen muotoisella muotilla keksejä. Siirrä keksit uunipellille
leivinpaperin päälle. Jos keksit eivät lähde helposti irti alustasta niin käytä
apuna ohutta veistä, jonka voi ujuttaa taikinaisen keksin alle. Siirrä keksit
veitsen avulla pellille paistamista varten.
Paista keksejä
uunissa noin 10 minuuttia (150 astetta (kiertoilma), 175 astetta (perusuuni)).
Keksit ovat valmiita kun ne ovat hieman saaneet väriä pintaan.
Nosta keksit
jäähtymään.
Valmista kuorrute. Pilko
lakritsikaramellit kattilaan ja kaada kerma joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä
kunnes karamellit sulavat. Keitä tämän jälkeen vielä noin 5 minuuttia eli
kunnes seos on tummunut ja muuttunut paksuksi.
Koristele jäähtyneet
keksit kuorrutteella seuraavasti:
Käytä apuna
pihtejä. Asettele keksi pihteihin niin, että keksin pohja on sinuun päin ja
dippaa keksiä lakritsikinuskiin.
Laita keksit
jääkaappiin kovettumaan ainakin vuorokaudeksi ja lisää tämän jälkeen loput
haluamasi koristeet kekseihin (esim.valkoinen sokerikuorrute tuubista, syötävät
koristehelmet...).
Vinkki! Älä kasaa
keksejä päällekkäin, vaikka kuorrute olisi kovettunut. Keksit jäävät tahmeiksi,
joten ne tarttuvat toisiinsa kiinni helposti.
Hyviä
herkkuhetkiä!
<3 Hanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti