maanantai 25. joulukuuta 2017

Joulun makuinen piparijuustokakku

Jos joulun maut eivät vielä kyllästytä niin tässä olisi ihan killeri juustokakun resepti, vaikka Uuden vuoden juhliin. Ainakin töissä tämä kakku sai suosiota osakseen ja hävisi muutamassa tunnissa työkaverieni suihin. Olen käyttänyt täytteessä samaa Valion luumu-kaneli rahkaa kuin aiemmin julkaisemmassani Jouluinen smoothiekulho kahdelle -reseptissä.



Joulun makuinen piparijuustokakku

175 g pipareita
75 g leivonta margariinia tai voita

7 kpl liivatelehtiä
200 g (1 prk) Valio luumu-kaneli rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa
3 valkuaista (kananmunan)
piparin paloja

Kanelia
Karkkikeppejä
(Pipareita reunoille)


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Tee pipareista pientä murua. Tehosekoitin toimii tässä hyvin. Sekoita sulatettu margariini tai voi piparin murujen sekaan ja painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin, jotta pohja jähmettyy.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi (älä laita sokeria sekaan). Sekoita luumu-kaneli rahka, maustamaton tuorejuusto ja sokerit sekaisin. Sekoita kermavaahto rahkajuusto -seokseen.

Vatkaa kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi eli sellaiseksi, joka pysyy kulhon pohjalla vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin.

Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja sulata kuivaksi puristetut liivatelehdet siihen. Älä anna kiehua.
Kaada liivateseos ohuena norona rahkajuustokermavaahto -seokseen koko ajan sekoittaen.

Sekoita joukkoon valkuaisvaahto, hyvin pohjaa myöten sekoittaen. Lisää joukkoon viimeiseksi piparin paloja.


Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Peitä vuoka foliolla ja laita takaisin jääkaappiin. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.



Irrota vuoan reunat ja aseta kakku tarjoiluvadille. Ripottele kakun pinnalle kanelia ja asettele karkkikepit sydämen muotoon kakun päälle. Voit halutessasi koristella kakun reunat pipareilla.


Vinkki! Irtopohjavuoan vuoraaminen leivinpaperilla onnistuu helposti, jos ensin irrotat vuoan reunat, asetat leivinpaperin vuoan pohjan päälle, laitat reunat takaisin paikoilleen ja leikkaat ylimääräisen leivinpaperin pois vuoan ympäriltä. Tämän jälkeen leikkaa leivinpaperista vuoan reunan levyiset suikaleet tai suikale. Voitele vuoan reunat kevyesti margariinilla ja vuoraa reunat sitten leivinpaperi suikaleella/suikaleilla. Leivinpaperi pysyy paremmin paikoillaan kun reunat on voideltu sen alta. Kun vuoraat irtopohjavuoan tällä tavalla, niin kakun reunoista tulee tasaiset ja siistit.





Toivottavasti maistuu!



<3 Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti