tiistai 13. helmikuuta 2018

Ystävänpäivän pinkit suklaasydän keksit


Aloittelin ystävänpäiväkeksien leipomista jo tuossa kaksi viikkoa sitten kokeilemalla erilaisia suklaakeksi vaihtoehtoja. Yllättäen kaikkein parhaimmaksi nousivat suklaamurotaikinasta tehdyt keksipohjat. Murotaikinasta olen ennenkin leiponut keksejä ja piirakkapohjia, eikä se pettänyt tälläkään kertaa. Uunista leijaili koko asuntoon aivan ihana suklaan tuoksu.

Koristelussa käytin tällä kertaa tutun pikeerin sijasta sokerimassaa, jonka kanssa olen tässä viime aikoina tehnyt tuttavuutta. Sopii muuten keksien koristeluun paremmin kuin hyvin. Ei siis ainoastaan kakkujen päälle laitettavaksi. Koristeleminen sekä koristeiden kiinnittäminen oli todella helppoa ja aion kyllä käyttää sokerimassaa useamminkin myös keksien koristeluun.

Suklaamurotaikinasta valmistetut keksit muuten kelpaavat ihan sellaisenaankin ilman tuota sokerimassa kuorrutetta vaikkapa jäätelön kaverina. Reseptillä syntyy 21 kappaletta sydämen muotoisia keksejä.




Ystävänpäivän pinkit suklaasydän keksit 

200 g leivontamargariinia
2 dl sokeria

1 kpl kananmunia

4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Koristeluun (pinkkiä) sokerimassaa 

Vatkaa huoneenlämpöinen leivontamargariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahdon sekaan kananmuna.

Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää ne muutamassa erässä taikinaan.

Muotoile taikinasta levy ja kääri se kelmuun. Laita kelmutettu taikinalevy jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kauli taikina ohuehkoksi levyksi reilusti jauhotetulla alustalla. Ota taikinasta sydänmuotilla kuvioita. Nosta kuviot uunipellille leivinpaperin päälle. Käytä apuna lastaa.

Paista keksejä noin 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa (kiertoilmauuni 180 astetta). 

Nosta uunista tulleet keksit ritilän päälle jäähtymään. Koristele keksit vasta kun ne ovat täysin jäähtyneet.

Koristelu sokerimassalla: 

Kauli sokerimassa ohueksi levyksi tomusokeroidulla alustalla. Ota sokerimassa levystä sydän kuvioita samalla muotilla, jota käytit keksien tekemisessä.



Kiinnitä sokerimassa sydän keksin päälle joko elintarvikeliiman avulla tai kostuttamalla koristeen nurjaa puolta (puolta, joka tulee keksiä vasten) kevyesti vedellä.



 <3 Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti