maanantai 19. helmikuuta 2018

Jätti suklaamuffinssit

Viikonloppuna paistoi pitkästä aikaa aurinko ja ainakin itse otin tuosta valoilmiöstä kaiken irti viettämällä mahdollisimman paljon aikaa ulkona. Samalla nautin alkaneesta talvilomasta tai tänäänhän se ensimmäinen virallinen lomapäivä vasta on. Odotan jo innolla loppuviikolle suunniteltua Amsterdamin matkaa.

Leipomaankin kuitenkin ehdin ja tällä kertaa testailin suklaamuffineita. Ja ihan sellaisia kunnon isoja ja todella suklaisia muffineita. Olin nähnyt ohjeen jo aiemmin eräällä amerikkalaisella leivonta saitilla ja muokkasin siitä sitten omanlaiseni. Näistä ihanuuksista löytyy ihan reilusti suklaata niin takinan joukosta kuin päältäkin. "Ihan kun huuhtelisi suunsa suklaalla" taitaa olla se kaikkein parhaiten kuvaava kommentti.



Jätti suklaamuffinsit  

200 g suklaata

3,5 dl vehnäjauhoja
3 dl kaakaojauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa

2 kpl kananmunia
1 kpl kananmunan valkuaisia
3 dl sokeria

1 dl leivontamargariinia (sulatettu)
300 g ranskan kermaa (creme fraiche)

Suklaarouhetta pinnalle 


Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja jätä suklaarouhe odottamaan. Voitele muffinivuoka tai käytä paperisia muffinivuokia.



Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. 

Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat, valkuainen sekä sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon ranskan kerma ja sekoita tasaiseksi. 

Kääntele taikinan joukkoon kuivat aineet. Kaada lopuksi takinan sekaan suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi. (Muista säästää suklaarouhetta hieman myös muffinsien päälle laitettavaksi.)

Täytä muffinssivuoan kolot taikinalla tasaisesti melkein täyteen. Tasoita pinta lusikalla. Ripottele päälle suklaarouhetta.

Paista muffinseja 190 asteisessa (kiertoilmauuni 170 astetta) uunissa 10 minuuttia. Laske tämän jälkeen uunin lämpötila 170 asteeseen (kiertoilmauuni 150 astetta) ja jatka muffinien paistamista vielä 5-10 minuuttia. Kokeile hammastikulla muffinsin päältä kypsyyttä, jos tikkuun jää taikinaa jatka paistamista. 


Anna muffinssien jäähtyä/ asettua vuoassa hetken aikaa ja nosta ne sitten ritilän päälle jäähtymään kunnolla. 


Säilytä muffinsseja huoneenlämmössä ilmatiiviissä purkissa tai jääkaapissa. Jätti suklaamuffinssit ovat muuten maultaan vielä parempia kun ovat saaneet olla yön yli jääkaapissa.





Ihanaa viikon alkua! 

<3 Hanna 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti