perjantai 20. huhtikuuta 2018

Gluteeniton Härkä-Mozzarella Pizza


Tästä ei pizza parane! Härän kylmäsavupaisti leikkeet tuovat pizzaan salamin makua ja gluteeniton pohja toimii kuin ihan perus pizzapohja. Sekoitin vielä pohjan päälle levitettävään tomaattisoseeseen mustapippuri rouhetta sekaa ja samaa rouhetta myös pizzan pääälle ennen uuniin laittamista. Ohjeella voi valmistaa yhden ison pyöreän pizzan, kaksi pienempää pizzaa tai monta mini pizzaa.

Gluteeniton Härkä-Mozzarella Pizza

2 dl käden lämpöistä vettä
25 g tuorehiivaa
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
4 dl gluteenitonta jauhoseosta (itse käytin tummaa gluteenitonta jauhoseosta)

tomaattisosetta (mustapippuri rouhetta sekaan)
tomaatti viipaleita
sipulia renkaina
laktoositonta mozzarellaa viipaleina
härän kylmäsavupaisti leikkeleitä (HK ohuen ohut)
mustia oliiveja
mustapippuri rouhetta


Liuota hiiva käden lämpöiseen veteen. Lisää joukkoon öljy ja suola.

Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota noin 20 min peitettynä.


Leivo sen jälkeen takinasta, kevyesti jauhotetulla tasolla, haluamasi muotoinen pizza pohja/pohjat.

Nosta pohja leivinpaperin päälle uunipellille.

Sekoita tomaattisoseen sekaan mustapippuri rouhetta oman makusi mukaan ja levitä tämän jälkeen sose pizza pohjan päälle.

Laita pohjan päälle loput täytteet mieleisessäsi järjestyksessä. Ripottele päälle mustapippuri rouhetta.



Paista pizzaa uunissa 220 asteessa (kiertoilmauuni 200 astetta) noin 15 minuuttia. Seuraile pizzaa paiston aikana, sillä lopullinen paistoaika riippuu aina uunistasi.

Tarjoile pizza sellaisenaan tai rucola pohjaisen salaatin kanssa.




Maistuvaa viikonloppua!

<3 Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti