maanantai 17. heinäkuuta 2017

Rodos fiiliksiä part 1

Tuntuu, että tämä kesä on mennyt yhdessä hujauksessa. Tai no nythän ollaan vasta heinäkuussa, mutta omalta osalta kesäloma on jo takana päin eikä Suomen kuuluisat kesäsäät ole varsinaisesti hellineet. Nyt kun paluuta arkeen on jo viikon verran harjoiteltu, on hyvä hetki palata hetkeksi takaisin lomalle lämpimään Kreikkaan.


Olimme jo maaliskuussa varanneet ystäväni Iinan kanssa matkan Rodoksen saarelle Ixiaan. Ja kun lentokone viimein kesäkuun toiseksi viimeisenä päivänä nousi ilmaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta, oli fiilikset korkealla. Takana oli kiireinen kevät ja alku kesä, joten lomaa oli todella odotettu. Mitään erityisiä suuria aikataulutettuja suunnitelmia emme olleet tehneet eli koska loman tarkoituksena oli ainoastaan rentoutua, olimme päättäneet mennä ihan fiilispohjalta. Tehdään mitä mieli tekee.


Perjantai aamu valkeni Ixiassa takuuvarmasti aurinkoisena ja lämpöä oli 38 astetta. Aamupalan jälkeen suuntasimme ulos tutkimaan mitä kaikkea heti hotellin läheisyydestä löytyy. Aurinko ja lämpö tuntui aivan ihanalle ja pieni tuulenvire teki säästä täydellisen. Päätimme viettää tuon ensimmäisen päivän rannalla, sillä torstainen iltalento väsytti vielä kumpaakin hieman. Hotellillamme ei ollut omaa yksityistä rantaa, mutta aurinkotuoleilla ja -varjoilla varustettu maksullinen ranta löytyi heti tien toiselta puolelta. Koko päivä rannalla maksoi kahdelta henkilöltä 5 euroa, jonka pulitti ihan mielellään, sillä ranta oli siisti ja rauhallinen. Teimmekin muutaman päivänä niin, että vietimme aamun hotellin uima-altaalla ja siirryimme rannalle iltapäivällä loppu päiväksi.


Ixiassa rannat ovat hieman kivikkoisia, mutta ainakaan omaa rantaelämystäni se ei haitannut millään tavalla, sillä tuon pienen kivikkoisen osuuden jälkeen pohja on täyttä hiekkaa. Itse en kokenut tarpeelliseksi käyttää kenkiä ylittääkseni tuon kivikkoisen osuuden mereen mentäessä, mutta kaikista rannan lähikaupoista oli mahdollista ostaa itselleen uimakengät, jos siltä tuntui.

Juuri tuon kivikkoisuuden vuoksi rannat Ixiassa ovat yleensä rauhallisia ja sehän sopi meille todella mainiosti. Saimme ihan kaikessa rauhassa lojua auringossa, lukea kirjaa, käydä välillä pulahtamassa lämpimään meriveteen ja ottaa jopa päivätorkut. Riittävästä aurinkosuojasta kannattaa kutenkin pitää huolta, jos haluaa välttää palamisen. Me käytimme koko loman ajan suojakertoimella 50 varustettua aurinkorasvaa ja huolehdimme ihon rasvaamisesta heti auringon oton jälkeen joka ilta. Hatun käyttäminen on myös suositeltavaa ihan jo pelkän auringonpistoksen välttämiseksi ja hiusten suojaamiseksi. Oma vaalea tukkani ainakin vaaleni heti kahden ensimmäisen päivän aikana monta astetta auringon vaikutuksesta. Joka ei kyllä ollut mitenkään huono asia, kunhan vaan muistin iltaisin helliä hiuksiani hyvällä hoitoaineella.



Ensimmäisenä iltana oli ihanaa huomata kuinka helposti ja nopeasti kummatkin olivat onnistuneet vaihtamaan lomavaihteen päälle.  Me kun olemme kummatkin melkoisia suorittajia ja huolehtijoita. Siinä viinin äärellä juuri ennen kuin perjantai vaihtui lauantaiksi tiesimme, että tästä lomasta tulisi juuri niin hyvä kun olimme päättäneetkin.



<3 Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti