tiistai 27. kesäkuuta 2017

VENN -ystävien, ruuan ja viinin rento kohtaamispaikka

Olen jo muutaman kuukauden halunnut käydä tutustumassa Helsingissä Mikonkadulle huhtikuussa avattuun VENN-ravintolaan. VENN  lupaa nettisivuillaan olevansa viehättävän rempseä paikka, jonne on helppo piipahtaa drinkille ja syömään vaikkapa shoppailun lomassa ja ehkä jopa unohtua saman tien iltamyöhään asti. Ystävän voi tuoda mukanaan tai lainata VENN:stä. Itse otin mukaani ystäväni Maijan, jonka kanssa näemme melko harvoin pitkän välimatkan vuoksi, mutta nyt kummallakin sattui olemaan samaan aikaan vapaata ja kummatkin olivat vielä samassa kaupungissa, joten aamusalin ja uinnin jälkeen kassit kantoon ja tennarit kohti VENN:iä.


Olimme päättäneet kokeilla miten VENN istuu lounaspaikaksi aamuliikunnan jälkeen kahdelle nälkäiselle ystävykselle. Astuimme sisään ravintolaan, jossa näytti olevan runsaasti tilaa ja tilana paikka näytti avaralle. Tästä heti iso plussa. Tiedättehän ne ravintolat, joissa pöydät on aseteltu niin tiiviisti, että koko ruokailun ajan tuntuu sille, että takana istuva pöytäseurue hönkii niskaasi ja voisit helposti haarukoida vieressä istuvan pöytäseurueen ruuat omalle lautasellesi. VENN:ssä tätä ongelmaa ei näyttänyt olevan, vaan pöydät on sijoiteltu niin, että jokaiselle seurueelle jää juuri se tarvittava määrä yksityisyyttä, joka tarvitaan viihtyisään kokemukseen.


Tiskin takaa meitä tervehdittiin heti iloisesti ja kerrottiin, että saamme vapaasti valita minne haluamme istahtaa. Valitsimme kahdesta sohvasta, rahista ja pöydästä koostuvan kokonaisuuden. Ruokalistat tuotiin saman tien eteemme ja kun kerroimme. että olemme tulleet lounaalle, tarjoilija alkoi esitellä meille ruokalistan tarjontaa ja kertoi kattavasti, mitä eri vaihtoehdot listalla pitivät sisällään. Kysymyksemme valitsemamme ruuan mahdollisista allergisoivista raaka-aineista luvattiin selvittää keittiöstä. Saimme myös hyvää apua viinin valintaan.


VENN:ssä ruokalistan voi jakaa kuuteen osaan: cocktail bites, levyt, laudat, burgerit, sänkkärit, salaatit ja karkki-kivaa. Jokaiselle siis löytyy jotakin, ja suurin osa ruuista on helppo jakaa ystäväporukan kesken. Päädyimme Maijan kanssa Kana-Avokadolevyyn, joka tarkoittaa broileria, avokadoa ja aurinkokuivattua tomaattia uunissa paistetun leivän päällä. Alkupalaksi saimme hakea ravintolan omasta popcorn-koneesta poppareita pieniin pinkkeihin pahvi kippoihin. Virkistävän erilaista.


Ruokaa emme joutuneet odottamaan pitkään ja siinä viiniä maistellessa ja kuulumisia vaihtaessa aika todella tuntui lentävän.




Ruokailun aikana tarjoilija kävi varmistamassa, että pöydässämme on kaikki hyvin ja että ruoka varmasti maistuu.  Mukavaa huolenpitoa asiakkaista, johon VENN:in kokoisissa ravintoloissa, varsinkin Suomessa, liian harvoin törmää. Viihdyimme niin hyvin, että päätimme vielä juoda, tarjoilijamme Jennin, suosittelemat vanilja cappuccinot jälkiruuaksi.


Lähtiessämme meille vielä huudeltiin mukavat päivänjatkot.

En tiedä johtuiko se viinistä, hyvästä seurasta, maistuvasta ruuasta, hyvästä palvelusta, rennosta sekä viihtyisästä ilmapiristä vai näistä kaikista yhteensä, mutta ravintolakokemuksena ihan 5/5. Täydellinen paikka käydä lounaalla, ihan vaan niillä parilla drinksulla ystävän/ystävien kanssa tai istumassa iltaa ihan pitkän kaavan mukaan. VENN:ssä tämä kaikki onnistuu ilman sitä kuuluisaa pönöttämistä.

Ja takaisinhan me tullaan ihan varmasti, sillä karkki-kivan verran jäi karkkihammasta kolottamaan. Ja onhan VENN:in erikoisuus, VENNsday eli ystäväilta, vielä kokematta.
VENN löytyy Helsingistä Mikonkatu 4:sta.



<3 Hanna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti