tiistai 3. huhtikuuta 2018

10 viikon herkuttomuus haaste -syödään puhtaammin


Maaliskuu vaihtui huhtikuuksi vähän niin kuin huomaattomasti tuosssa pääsiäisloman aikana. Hei vaan huhtikuu! Tuossa loman aikana meillä herkuteltiin pääsiäisleivonnaisilla ja -namuilla, mutta samalla pohdittiin myös herkuttelua ja sokerin käyttöä.

Kummatkin treenaa ahkerasti ja syö suhteellisen terveellisesti, mutta noita herkkuja tuntuu menevän kurkusta alas vähän turhan usein. Tuosta kaikesta pohdiskelusta syntyi sitten idea 10 viikon herkuttomuus haasteesta, johon kummatkin sitoutuu.

10 viikon herkuttomuus haasteessa on siis kyse siitä, että seuraavan kymmenen viikon aikan syödään mahdollisimman puhtaasti ja sokeri sekä alkoholi ovat no go! Kummatkin saa kuitenkin kaksi cheat päivää, jolloin saa herkutella kohtuudella. Ruuasta ei siis ole tarkoitus missään nimessä pihistellä.

Tavoitteista... Kyseessä ei siis ole mikään dieetti tai vanha kunnon karkkilakko. Enemmänkin ideana on itsensä haastaminen, halu nähdä mitä kropassa tapahtuu kun luopuu hetkeksi ylimääräisestä sokerista ja ajatusten herättäminen. Olen tässä jo melko useana keväänä vetänyt läpi kymmenen viikon dieetin ja nyt on ihan mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu kun en punnitsekaan joka ateriaa tai syö tietyn ohjeen/kaavan mukaisesti. Tietenkin olen enemmän tarkkana mitä sinne suuhun menee ja herkut jäävät pois.

Haaste alkoi siis jo eilen ja odotan mielenkiinnolla miten meille tässä käy, asutaan kuitenkin saman katon alla, jolloin on helpompi tukea toinen toistaan. Toisaalta voiko siitä olla haittaa, että kummatkin ovat sokerittomalla samaan aikaan... 10 viikkoa aikaa ottaa selvää!




Päivittelen blogiin fiiliksiä, ja tykkään kuitenkin sen verran paljon leipomisesta ja ehkä minussa on myös sen verran masokistia, että ihan varmasti leivon vaikka mitä tämän kymmenen viikon aikana. Onneksi voin sitten kantaa noita leipomuksia työpaikalle työkaverien iloksi.

Ehkä myös ruokareseptejä tulee nyt jonkin verran enemmän...

<3 Hanna 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti