torstai 19. huhtikuuta 2018

Arkiaamujen Piristäjät: Kananmuna muffinit



Munakas on ihan paras aamupala, mutta välillä voi vähän ravistella tätä perus tylsää arkiaamujen lempparia. Eli mitä, jos munakas olisikin muffinin muodossa ja valmistuisi uunissa... Kannattaa kokeilla. Alla oleva resepti on siinä mielessä hyvä, että sitä voi muokata täytteiden osalta juuri niin paljon kuin haluaa, perustaikina on sen verran helppo. Itse käytin täytteeseen edellisen päivän illalliselta yli jääneitä kasviksia.  Reseptillä valmistuu noin 12 kpl muffineita.



Arkiaamujen Piristäjät: Kananmuna muffinit

6 kpl kananmunia
6kpl kananmunan valkuaista
1 dl sipuli silppua
suolaa

kirsikkatomaatteja
vähärasvaisia kinkkusuikaleita
kasvissekoitusta

pippuria
chiliä

öljyä paistamiseen


Voitele muffinipellin kolot öljyllä.

Sekoita kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää mausteet ja sipuli silppu.

Pilko kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi. Pilko tarvittaessa myös kasvissekoituksen kasvikset pienemmäksi.

Täytä muffinipellin kolot puoleen väliin kananmunaseoksella. Lisää sen jälkeen tomaattipalat, kasvikset ja kinkkusuikaleet kananmunaseoksen päälle koloihin.



Laita pelti uuniin ja paista kananmuna muffineita 180 asteisessa (kiertoilma 160 astetta) uunissa noin 20 minuuttia.


Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa. Kananmuna muffinit säilyvät jääkaapissa muutaman päivän ja ne voi helposti lämmittää uudelleen mikrossa ennen tarjoilua.

Toimivat muuten myös oivallisena välipalana!



<3 Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti