sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Suklainen Sitruuna-Mansikka Nakukakku


Mansikat ja sitruunatuorejuusto ovat aika taivaallinen yhdistelmä, joten vielä on pakko jakaa yksi pääsiäisherkku teidän kanssa. Tästä suklaisesta sitruuna nakukakusta mansikoita löytyy kahdesta eri kerroksesta yhdessä sitruunan makuisen täytteen kanssa. Sitruunatuorejuustosta tehtyä kuorrutetta käytin myös kakun kuorruttamiseen, mutta nakukakulle tyypilliseen tapaan kuorrute ei ole tasainen tai koko kakun peittävä. Kakun pohja on perinteinen viiden munan sokerikakkupohja, jonka maustoin kaakaojauheella.

Koristelussa käytin linnunmunan näköisiä pääsiäismunia ja suklaan paloja. Suklaa on peräisin lahjaksi saamastani suklaapupusta, jota en millään jaksanut syödä kokonaan.

Sen verran keväiselle maistui tuo kakku, että käytän ihan varmasti mansikka-sitruunatuorejuusto yhdistelmää tulevissa kevään leivonnaisissa.


Suklainen Sitruuna-Mansikka Nakukakku

Kakkupohja

5 kpl kananmunia
sokeria

1/2 dl kaakaojauhetta
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta 

Kostutukseen (vaniljamaito):
1,5 - 2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Kuorrute

400 g sitruunan makuista tuorejuustoa
260 g margariinia
n.11 dl tomusokeria
(keltaista elintarvikeväriä)

Tuoreita mansikoita kakun sisälle


Voitele ja korppujauhota pyöreä vuoka (halkaisija 20 cm).

Ota kaksi saman kokoista lasia. Riko toiseen lasiin kananmunat ja kaada toiseen lasiin saman verran sokeria (sokerin ja kanamunien pinnat ovat samalla tasolla).

Pidä kananmunat edelleen lasissa, mutta kaada sokeri kulhoon. 

Mittaa sitten tyhjän lasin pohjalle kaakaojauhe. Edelleen samaan lasiin jauhoja niin, että 75 % on vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Mittana toimii siis vieläkin kananmunien pinta toisessa lasissa. Laita lopuksi jauhojen päälle leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet lusikalla sekaisin.

Kaada munat samaan kulhoon sokerin kanssa ja vatkaa ne vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää tämän jälkeen kuivat aineet siivilän läpi munasokerivaahtoon muutamassa erässä nuolijalla varovasti sekoittaen. 

Kun taikina on tasaista kaada se vuokaan. Poista ilmakuplat hölskyttämällä vuokaa muutaman kerran.

Paista kakkua 175 asteisessa uunissa (kiertoilma 150 astetta) noin 40 minuttia. Vältä uunin luukun avaamista paistamisen alkuvaiheessa, sillä kakku saattaa lässähtää.

Kakku on valmis, kun reunat ovat irti vuoasta ja hammastikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.

Anna kakun vetäytyä hetki vuossa uunista tulon jälkeen. Kumoa kakku ja anna jäähtyä, mielellään jopa seuraavaan päivään.

Halkaise hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Valmista kuorrute/täyte:

Sekoita kaikki täytteen/kuorrutteen ainekset keskenään vatkaimella. Lisää halutessasi muutama tippa keltaista elintarvikeväriä. Lisää tomusokeria sen verran, että täyte/kuorrute on sopivan jämäkkää.



Laita kakun pohjalevy tarjoilu astialle ja kostuta se vaniljamaidolla. Laita pohjalevyn päälle kuorrutetta ja mansikan lohkoja. Laita toinen levy päälle ja kostuta se. Täytä samalla tavalla kuin pohjalevy. Täytettä/kuorrutetta ei tarvitse säästää kovin paljoa itse kuorruttamista varten. Laita päällilevy paikoilleen ja kostuta myös se. Kuorruta kakku jäljellä olevalla tuorejuustokuorrutteella.

Koristele haluamallasi tavalla.


<3 Hanna 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti