maanantai 9. huhtikuuta 2018

Pippurinen inkivääri risotto

Ensimmäinen viikko takana herkuttomuus -haastetta. Päällimmäisenä fiiliksenä on tällä hetkellä: Ei tämä nyt niin vaikeata edes ole. Ei ole koko viikon aikana tehnyt kuin kerran mieli suklaata, ja sekin oli silloin kun olin todella väsynyt töissä. Halu meni ohi melko nopeasti, ja tunnistin itsestäni väsymysherkuttelija -piirteen. Eli kun takana on huonosti nukuttu yö ja kroppa on ihan rikki niin mieli alkaa helposti haluta niitä herkkuja. Kun mietin asiaa vielä tarkemmin niin tuo on tapahtunut monta kertaa ennenkin. Ja tuo fiilis on välillä jatkunut koko päivän niin, että kun väsyneenä ei jaksa tehdä sitä ruokaa kotona niin kaupasta tarttuu helposti mukaan se irtokarkkipussi. Joten note to yourself: Pidä huoli siitä, että kotona on aina ruokaa odottamassa. Silloin sitä karkkipussin kutsuhuutoa on huomattavasti helpompi vastustaa.

Pidinkin tuossa viime viikon aikana huolta siitä, että meidän jääkaapista löytyi aina valmiina ruokaa. Aika hyvin onnistuinkin siinä. (Yhtenä päivän piti tosin turvautua työpaikan lounaskahvilan valikoimaan.) Tein viime viikolla alkuviikosta ison kattilallisen risottoa, joka oli maustettu inkiväärillä ja maidottomalla pippurisella ruoka kauravalmisteella. Risoton kylkeen oli helppo valmistaa kanaa ja kasviksia. Kaksi aikuista söi neljä päivää tällä reseptillä valmistettua risottoa.


Pippurinen inkivääri risotto 

7 cm inkivääriä
2 kpl sipulia

250 ml (1 prk) Kaslink Kauraruoka pippuria
4 dl vettä
4 dl riisiä (risotto)
2 kpl valkosipulia
suolaa

pippuria


Raasta inkivääri raasteeksi ja pilko sipulit.

Kuullota sipuli ja lisää joukkoon Kaslink Kauraruoka pippuri, riisi, vesi, suola, raastettu inkivääri ja valkosipuli. 

Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä kunnes neste on imeytynyt riiseihin.

Ripottele päälle pippuria.

Helppoa ja nopeaa!




<3 Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti