torstai 16. helmikuuta 2017

Vaahtokarkki-browniekeksit

Olen ihan hulluna leipomiseen. Ruoanlaittaminen ei niinkään kuulu vahvuuksiini, mutta jos kyseessä on sokerin ja jauhojen yhdistäminen niin I'm in! Jos pidän juhlat, teen melkein kaiken aina itse, sillä nautin siitä tuoksusta, joka uunista pieneen asuntooni tulvahtaa. Vien mielelläni leipomuksiani myös töihin, sillä pakkaseni on pieni enkä pysty mitenkään yksin tai edes yhdessä ystävieni kanssa syömään kaikkea. Erityisesti eri tavoin ja eri värein koristellut cupcaket sekä browniet kuuluvat lempparileivonnaisiini.



Sain ystävänpäivälahjaksi lasipurkin, joka sisälsi ainekset brownie-leivonnaisten valmistamiseen. Sekaan lisätään vain hieman vaahtokarkkeja, sekoitetaan, nostetaan lusikalla nokareita pelille leivinpaperin päälle, paistetaan uunissa ja voilà – ihanat vaahtokarkki-browniekeksit ovat valmiit tarjottavaksi.


Vaahtokarkki-browniekeksit


3 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

1/2 tl vaniljasokeria

1 1/2 dl kaakakojauhetta

3 dl sokeria

1 dl suklaarouhetta

1 dl suolattuja pähkinöitä

3 kpl kananmunia

200 g margariinia tai voita

vaahtokarkkeja





Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Sulata margariini/voi ja sekoita kuivien aineiden joukkoon. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita. Lisää viimeikseksi joukkoon vaahtokarkit (saksi vaahtokarkit pieneksi paloiksi saksilla). Sekoita seos tasaiseksi.




Nostele kahdella lusikalla pelille leivinpaperin päälle nokareita. Muista jättää tarpeeksi tilaa nokareiden väliin, sillä nokareet leviävät uunissa. Paista 200 –asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia. Keksien kuuluu jäädä sisältä hieman tahmeiksi.


Anna keksien asettua pellillä hetki ennen kuin nostat ne ritilän päälle jäähtymään. Säilytä keksit jääkaapissa rasiassa. Vaahtokarkki-browniekeksit vain paranevat, kun niiden antaa olla jääkapissa muutaman päivän. Keksit voi myös pakastaa.




Keksit sopivat muuten täydellisesti myös vaniljajäätelön kanssa tarjottavaksi ja mukaan voi laittaa myös hieman kinuskikastiketta <3


<3 Hanna


P.S. Toivottavasti olette ehtineet nauttia näistä muutamasta ihanasta, keväisestä aurinkoisesta päivästä. Omat energiatasoni ovat ainakin nousseet huomattavasti, kun aurinko on viimein tullut takaisin tuolta jostain etelästä. Toivottavasti kevät alkaa pian täydellä teholla. 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti