tiistai 28. helmikuuta 2017

Flunssaisen kanakeitto



Nyt tuntuu jylläävän jos jonkinlaista pöpöä ja bakteeria. Ainakin omassa ystäväpiirissä melkein jokaisella on flunssa tai joku on vähintään toipumassa siitä. Itselläkin on kurkku ollut karheana nyt muutaman päivän ja nenä on alkanut mennä tukkoon. Tuntuu sille, että flunssa tulee jos on tullakseen, osalle hieman lievempänä ja toisille sitten taas pitkän kaavan mukaisesti. Yhteistä kaikille tuntuu kuitenkin olevan se, että olo on voipunut ja ruoka ei tunnu maistuvan.

Flunssaan puree kaikkein parhaiten lepo, joka ainakin itselle tuntuu olevan tuon syömisen lisäksi se vaikein asia. Jos olo vain antaa myöten, lähden liian helposti salille tekemään sen kuuluisan kevyen treenin, joka sitten loppujen lopuksi ei ehkä olekaan enää niin kevyt ja olo onkin sitten sen mukainen. Pitäisi vaan ymmärtää ottaa iisiä saman tien kun flunssan ensioireet iskevät. Kipeänä ei saa eikä missään nimessä pidä treenata.

Toinen ongelma on ruoka. Flunssassa ruoka ei tunnu menevän alas mitenkään, vaikka ilman muuta pitäisi syödä ja nauttia paljon nesteitä. Nyt varsinkin kun olen kymmenen viikon dieetillä, laadukkaan ruuan ja ruokarytmin merkitykset ovat korostuneet. Enkä näin flunssaisena haluaisi sotkea ruokarytmiäni vain sen vuoksi, että ruokahalu on tipotiessään. Kehittelin siis itselleni Bikini Challenge dieettiini sopivan kanakeiton.



Flunssaisen Kanakeitto (Yksi annos)

100 g Broileria (maustamatonta)
200 g Kasviksia (esim. paprika, porkkana, palsternakka, selleri)
250 g Bataattia
1 Sipuli
1 Pieni valkosipuli
Inkivääriä
Chiliä (tuoretta tai jauhettua)
Kanaliemikuutio
Suolaa
Öljyä
Vettä

Kuori ja pilko kasvikset, sipulit sekä bataatti. Tee samankokoisia paloja, jotta kasvikset ja bataatti kypsyvät tasaisesti.

Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista broilerit. Lisää joukkoon sipulit ja raastettu inkivääri. Kääntele hetki, jotta sipulit pehmenevät. Lisää kattilaan kasvikset ja bataatti, kääntele muutaman kerran.

Lisää mausteet, kanaliemikuutio ja vesi. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ja bataatti ovat kypsiä. 



Dieettivinkki: Jos haluat tehdä kerralla enemmän kuin yhden annoksen, paista kerralla enemmän broileria, johon lisäät paisto vaiheessa sipulit ja raastetun inkiväärin. Jaa broilerit kuumuutta kestäviin rasioihin. Valmista loppukeitto ohjeen mukaan ja jaa se sitten tasaisesti rasioihin, joihin olet aiemmin laittanut broilerit. Anna jäähtyä, kannet päälle ja jääkaappiin odottamaan ruokailua.

Ja tämä keitto toimii varmasti, vaikka ei dieetillä olisikaan. Siinä tapauksessa joukkoon voi vaikka lisätä hieman pippurituorejuustoa. 

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille ja tsemppiä flunssan kanssa taisteleville!


<3 Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti