Nyt tuntuu jylläävän jos jonkinlaista pöpöä ja bakteeria.
Ainakin omassa ystäväpiirissä melkein jokaisella on flunssa tai joku on
vähintään toipumassa siitä. Itselläkin on kurkku ollut karheana nyt muutaman
päivän ja nenä on alkanut mennä tukkoon. Tuntuu sille, että flunssa tulee jos
on tullakseen, osalle hieman lievempänä ja toisille sitten taas pitkän kaavan
mukaisesti. Yhteistä kaikille tuntuu kuitenkin olevan se, että olo on voipunut
ja ruoka ei tunnu maistuvan.
Flunssaan puree kaikkein parhaiten lepo, joka
ainakin itselle tuntuu olevan tuon syömisen lisäksi se vaikein asia. Jos olo
vain antaa myöten, lähden liian helposti salille tekemään sen kuuluisan kevyen
treenin, joka sitten loppujen lopuksi ei ehkä olekaan enää niin kevyt ja olo
onkin sitten sen mukainen. Pitäisi vaan ymmärtää ottaa iisiä saman tien kun
flunssan ensioireet iskevät. Kipeänä ei saa eikä missään nimessä pidä treenata.
Toinen ongelma on ruoka. Flunssassa ruoka ei tunnu menevän
alas mitenkään, vaikka ilman muuta pitäisi syödä ja nauttia paljon nesteitä.
Nyt varsinkin kun olen kymmenen viikon dieetillä, laadukkaan ruuan ja
ruokarytmin merkitykset ovat korostuneet. Enkä näin flunssaisena haluaisi sotkea ruokarytmiäni
vain sen vuoksi, että ruokahalu on tipotiessään. Kehittelin siis itselleni
Bikini Challenge dieettiini sopivan kanakeiton.
Flunssaisen Kanakeitto (Yksi annos)
100 g Broileria (maustamatonta)
200 g Kasviksia (esim. paprika, porkkana, palsternakka,
selleri)
250 g Bataattia
1 Sipuli
1 Pieni valkosipuli
Inkivääriä
Chiliä (tuoretta tai jauhettua)
Kanaliemikuutio
Suolaa
Öljyä
Vettä
Kuori ja pilko kasvikset, sipulit sekä bataatti. Tee samankokoisia
paloja, jotta kasvikset ja bataatti kypsyvät tasaisesti.
Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista broilerit. Lisää
joukkoon sipulit ja raastettu inkivääri. Kääntele hetki, jotta sipulit
pehmenevät. Lisää kattilaan kasvikset ja bataatti, kääntele muutaman kerran.
Lisää mausteet, kanaliemikuutio ja vesi. Anna keiton kiehua
miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ja bataatti ovat kypsiä.
Dieettivinkki: Jos haluat tehdä kerralla enemmän kuin yhden
annoksen, paista kerralla enemmän broileria, johon lisäät paisto vaiheessa
sipulit ja raastetun inkiväärin. Jaa broilerit kuumuutta kestäviin rasioihin.
Valmista loppukeitto ohjeen mukaan ja jaa se sitten tasaisesti rasioihin, joihin
olet aiemmin laittanut broilerit. Anna jäähtyä, kannet päälle ja jääkaappiin
odottamaan ruokailua.
Ja tämä keitto toimii varmasti, vaikka ei dieetillä
olisikaan. Siinä tapauksessa joukkoon voi vaikka lisätä hieman
pippurituorejuustoa.
Hyvää alkanutta viikkoa kaikille ja tsemppiä flunssan kanssa taisteleville!
<3 Hanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti