maanantai 17. huhtikuuta 2017

Gluteeniton proteiinipannukakku kulho

Eilinen sunnuntaipäivä meni ulkoillessa Paloheinän ulkoilualueella ystävän kanssa. Tuli nautittua ihan kunnolla raittiista ilmasta ja auringosta (aina kun se viitsi välillä ujosti pilkistää pilvien takaa). Samalla testailtiin ulkokuntosalia, käveltiin hyvänpituinen lenkki ja heräteltiin ruokahalua, joka sitten taltutettiin vähän tuhdimmalla versiolla välipalakulhosta:


Proteiinipannukakku kulho (gluteenittomat pannarit)

4 kananmunaa
4 kananmunan valkuaista
250 g (laktoositonta) maitorahkaa      
100 g proteiinijauhetta
1,5 dl tattarijauhoja
1 tl suolaa
kardemummaa
kanelia

Lisäksi:

Rahkaa (esim. Tahto jukurttirahka, Pro Pudding, Ehrmann proteiini pudding)
Hedelmiä (esim. omenaa, kiiviä, banaania, appelsiiniä)
Marjoja (esim. mansikoita, mustikoita, vadelmia, karpaloita)
Siemeniä (chia-siemeniä, rouhittuja pellavansiemeniä)

Mitä omaan mieleen juolahtaa 😊





Aloita valmistamalla proteiinipannukakut:

Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon myös kananmunan valkuaiset. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon maitorahka sekä muut aineet. Sekoita seos tasaiseksi.

Paista pannukakut pannulla miedolla lämmöllä. Jos käytössäsi on teflonpannu, voit paistaa pannukakut ihan sellaisenaan. Paistamiseen apuna voi käyttää kookosöljyä.

Vinkki! Proteiinijauhe voi olla maustamatonta, mutta eri makuisilla proteiinijauheilla saat vaihtelua pannareiden makuun. Itse käytin tällä kertaa Sportlife Nutritionin mansikanmakuista whey+ kolmen heraproteiinin sekoitusta.


Asettele haluamasi määrä pannukakkuja kulhoon. Lisää kulhoon rahka, hedelmät, marjat ja ripottele päälle siemenet. Proteiinipannukakku kulho on valmis.


Siinä ystävän sohvalla protskupannari kulho kädessä istuessa ja hömppä sarjaa katsoessa huomasi jälleen kerran kuinka hyvää raitis ulkoilma ja ihanan ystävän seura voikaan tehdä. Illalla kasvot olivat kipeät nauramisesta ja uni tuli pyytämättä. Tällaisia sunnuntaipäiviä pitäisi olla enemmän.

<3 Hanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti