perjantai 14. huhtikuuta 2017

Gluteenittomat korvapuustit

Gluteenittomista leivonnaisista kuulee usein sanottavan, etteivät ne maistu juuri millekään tai ovat kuivia. Itse en tätä allekirjoita lainkaan. Olen jo aiemmin leiponut gluteenittomia cupcakeja, jotka saivat runsaasti kehuja. Nyt oli pakko kokeilla jotain muuta ja näin pääsiäisen kunniaksi ajattelin tehdä korvapuusteja. Nämä korvapuustit maistuvat täysin samalle kuin perus vehnäjauhoon tehdyt ja salaisuus on onkin voissa ja sokerissa. Eivät siis todellakaan ole mitään kevyttä herkkua, mutta makua niissä riittää.



Gluteenittomat korvapuustit

2 dl laktoositonta maitoa
33 g kuivahiivaa
1 tl suolaa
1,5 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
1 kpl kananmunaa
6 dl gluteenitonta jauhoa (esim. Sunnuntai gluteeniton jauhoseos)
50 g voita tai leivontamargariinia (laktoositon tai vähälaktoosinen)

Täytteeseen

Voita
Sokeria
Kanelia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon suola, sokeri, kananmuna ja kardemumma.



Lisää joukkoon yksi desi jauhoa ja sen seassa kuivahiiva. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa muutama minuutti.

Lisää joukkoon sulatettu voi ja tarpeen tullen lisää jauhoja. Vaivaa taikinaa vielä hetki. Taikinasta pitäisi muodostua kiinteä pallo kulhon pohjalle. Peitä kulho liinalla ja anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.



Kun taikina on kohonnut, kaulitse taikina levyksi hyvin jauhoitetulla tasolla. Taikina tarttuu todella helposti pöytään kiinni, joten lisää jauhoja kaulinnan aikana.

Vinkki! Silikoninen leivonta-alusta tason ja taikinan välissä helpottaa huomattavasti kaulimista eikä taikina tartu niin helposti pöytään kiinni. Jauhojakin tarvitsee käyttää vähemmän.

Levitä taikinalevyn päälle voita ja ripottele päälle sokeri ja viimeiseksi kanelia. Rullaa taikina pötköksi ja leikkaa siitä kolmioita. Taikinan pala muuttuu korvapuustiksi, kun käännät palan niin, että kolmion kapeampi osa on ylöspäin. Paina sormella keskeltä.




Anna pullien kohota uunipellillä liinalla peitettynä noin 10 minuuttia. Voitele ne kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista korvapuustit 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Paistoaika riippuu uunistasi.



Nostele pullat ritilän päälle jäähtymään. Jos haluat pakastaa pullat, tulee niiden olla kokonaan jäähtyneitä.

Ihania herkkuhetkiä ja rauhallista pääsiäistä!



<3 Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti