Suklainen tiikerikakku
200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
100 g tummaa suklaata
(Keltaista elintarvikeväriä)
Suklaakuorrute:
3 rkl kahvia
1,5 rkl margariinia
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2,5 dl tomusokeria
Haluamiasi koristeita
Säädä uuni 175 asteeseen.
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kulhossa. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen margariinisokeri seokseen.
Sekoita kaikki muut kuivat aineet keskenään paitsi kaakaojauhe ja lisää ne siivilän läpi margariinimunasokeri seokseen varovasti käännellen. Lisää joukkoon maito. Sekoita tasaiseksi.
Laita noin kolmannes taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita sen joukkoon keltaista elintarvikeväriä. Näin värierosta tulee voimakkaampi. Voit myös jättää elintarvikevärin pois.
Lisää lopputaikinan joukkoon siivilän läpi kaakaojauhe. Lisää myös rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.
Laita ensin suklaataikinaa vuon pohjalle ja tämän jälkeen keltainen taikina suklaataikinan päälle. Laita loput suklaataikinasta vuokaan keltaisen taikinan päälle.
Paista kakkua uunissa 45-60 minuuttia. Kakku on valmis kun sen reunat ovat irti vuosta.
Valmista seuraavaksi kuorrutus:
Sulata margariini kuuman kahvin joukkoon ja lisää joukkoon muut aineet. Sekoita tasaiseksi.
Valuta kuorrute kakun päälle.
Jos haluat koristella kakun esimerkiksi koristerakeilla, tee se heti ennen kun kuorrute ehtii jähmettyä. Voit myös koristella kakun myöhemmin käyttäen apuna elintarvikeliimaa (esim. Dr. Oetker baking glue).
Kakku vaan paranee kun se saa hetken tekeytyä jääkaapissa. Ihania herkkuhetkiä ja hyvää viikonloppua kaikille!
<3 Hanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti