sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Luxemburg Part 2

Lauantai aamu valkeni Luxemburgissa aurinkoisena ja todella lämpöisenä. Aamupalan jälkeen suuntasimme hieman shoppailemaan. Hintataso Luxemburgissa vaatteiden, kenkien ja asusteiden osalta on suurin piirtein Suomen tasoa ja sama koskee ravintolaruokailua. Kaupasta ostettaessa ruoka saattaa olla piirun verran halvempaa kuin Suomessa. Viini ja muu alkoholi onkin sitten huomattavasti halvempaa kuin Suomessa. Shoppailumme keskittyikin lähinnä alennusmyynteihin eikä keskustassa upeissa vanhoissa rakennuksissa sijaitseviin kalliisiin merkkiliikkeisiin.


Kun olimme viettäneet aamupäivän sisällä kaupoilla, teki kummankin mieli päästä ulos auringonpaisteeseen ja kahvia oli pakko saada. Valitsimme kahvittelupaikaksemme viime postauksessani mainitsemani Place d` Armesin ja yhden sen reunoilla olevan kahvilan. Aukiolla oli menossa vaikka minkälaista tapahtumaa juuri silloin ja ihmisvilinä oli aikamoista. Nautimme tuosta hälinästä ympärillämme ja ihanasta auringon lämmöstä.



Kahvin jälkeen kävelimme melko päämäärättömästi Luxemburgin vanhassa kaupungissa ja ihailimme upeita maisemia ja kauniita rakennuksia.









Ennen kun palasimme takaisin hotellille valmistautumaan iltaan, kävimme Ladurée leipomossa maistelemassa heidän kuuluisia macaron-leivoksia. Ladurée on ranskalainen vuonna 1862 perustettu leipomo. Erityisen kuuluisa se on juuri macaron-leivoksistaan, joita myydään edelleen päivittäin jopa 15 000 kappaletta. Paikka oli itsessään kuin karkki tai herkullinen macaron-leivos. Oikea pikku paratiisi.






Luxemburgin ilta oli lämmin ja pimenevä ilta sytytti kaupungin valot. Place d`Armes ja sen ympäristö oli edelleen täynnä ihmisvilinää kun istuimme Go Ten Bar & Café:n terassilla ja siemailimme mansikkaisia cocktailejamme. Toinen päivä Luxemburgin huomassa alkoi pikku hiljaa painua mailleen.    


                                                                       <3 Hanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti