perjantai 23. maaliskuuta 2018

Piristysbrunssi

Loukkasin kaksi viikkoa sitten nilkkani treenien yhteydessä. Suhteellisen lahjakkaasti onnistuin hyppäämään trampoliinilta täydestä vauhdista nilkkani linttaan. Nilkka turposi ja oli pari päivää todella kipeä, mutta sitten se alkoi jo sallia kävelyn tuettuna. Koska en ole kovin hyvä lepäämisessä tai että heti kun olo antaa myöten niin sitten mennään taas täysiä. Ei olisi tälläkään kertaa kannattanut. Nilkka kipeytyi uudelleen ja hetken päästä olikin sitten pakko luovuttaa ja myöntää itselleen, että ei se taida ihan vielä olla kunnossa. Nyt olen lepuuttanut nilkkaa kohta melkein viikon välttäen kaikkea ylimääräistä kävelyä, ja tuntuu jo paljon paremmalta. Aika kuitenkin meinasi käydä todella pitkäksi, kun tönötät yksin kotona ja tuntui, että Netflixistäkin olin jo katsonut kaikki mahdolliset sarjat ja leffat. Onneksi Saara tuli torstaina kylään brunsseilemaan ja piristi hurjasti tämän nilkan lepuuttajan viikkoa. Siitä nimitys Piristysbrunssi.



Piristysbrunssin Menu

Pastasalaatti

Täysjyväpastaa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia (kastike salaattiin)
(Suolaa)
Salaattijuustoa
Paahdettuja auringonkukan siemeniä
Rucolaa
Mizunaa
Punajuurikkaan lehtiä
Babypinaattia



Keitä pasta ohjeen mukaan. Huuhtele salaatit (rucola, mizuna, punajuurikkaan lehdet, babypinaatti). 

Kun pasta on kypsää, kaada se lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Kaada pasta tarjoiluastiaan ja sekoita joukkoon aurinkokuivatut tomaatit, salaattijuusto ja salaatit. Nostele sekaisin. 

Kaada salaatin joukkoon aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia sen verran kun haluat. Lisää tarpeen tullen suolaa. Lisää viimeiseksi joukkoon paahdetut auringonkukan siemenet.


Suklaadonitsit valkosuklaakuorrutteella 

3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kanamunaa
60 g leivonta margariinia

5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta

2,5 dl maitoa

80 g tummaa suklaata (rouheena)

200 g valkosuklaata




Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja vatkaa tasaiseksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita ne munasokerimargariini -vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita varovaisesti tasaiseksi. 

Sekoita viimeiseksi taikinan joukkoon sulkaarouhe. 

Voitele donitsipelti huolellisesti ja täytä kolot puoleen väliin asti taikinalla. Pursottimella kolojen täyttäminen on helpompaa ja lopputulos on tasaisempi. 

Paista donitseja 175 asteisessa (kiertoilma 160) uunissa noin 10 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä varovasti hammastikulla, jos tikkuun ei tartu taikinaa niin donitsit ovat kypsiä. 

Kippaa kypsät donitsit ritilän tai leivinpaperin päälle jäähtymään ja odottamaan koristelua. 

Sulata valkosuklaa mikrossa mikron kestävässä astiassa. Varo ettei suklaa pääse palamaan sulatuksen aikana. 

Dippaa donitseja sulaneeseen valkosuklaaseen ja ripottele päälle nonparelleja. 

Mansikka-Mustikka smoothie

Jäisiä mansikoita ja mustikoita (kotimaisia)
2 kpl kypsää banaania
loraus vettä




Laita ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi smoothieksi. 



Lisäksi brunssiin kuuluivat croisantit ja appelsiinilohkot sekä tietenkin kahvi.



Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

<3 Hanna 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti