keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Sitruunaiset Porkkanakakkuset

Porkkanakakku on klassikko. Tuo Amerikasta tänne rantautunut herkku on sellainen, josta melkein jokainen tuntuu tykkäävän. Takuuvarma herkku siis, eikä edes vaikea valmistaa.

Kevään ja pääsiäisen innoittamana päätin keksiä porkkanakakun uudelleen. Perinteisen pyöreän kakun tai pellille tehtävän version sijasta halusin tehdä enemmän leivos tyyppisiä versioita, jotka olisivat kuin pieniä minikakkuja. Näin syntyivät siis Sitruunaiset Porkkanakakkuset kevään odotukseen.

Ohjeella valmistu 13 kappaletta minikakkuja, jotka on tehty halkaisijoiltaan 9 cm vuokiin.





Sitruunaiset Porkkanakakkuset

660 g porkkanaraastetta
5 kpl kananmunia
4 dl sokeria
2,5 dl öljyä (myös margariini käy)

7 dl vehnäjauhoja
4 tl kanelia
2 tl soodaa
2tl leivinjauhetta

Täyte/kuorrute:

100 g leivontamargariinia
400 g (2 rs) sitruunan makuista tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
2 tl vaniliinisokeria

Koristeeksi sitruunan kuoriraastetta ja pieniä suklaamunia


Voitele ja korppujauhota pikku vuoat valmiiksi odottamaan. 

Kuori ja raasta porkkanat. 

Vaahdota kananmunat ja sokeri isossa kulhossa. Sekoita porkkanaraaste ja öljy vaahdon sekaan.

Yhdistä kuivat aineet pienemmässä kulhossa keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. 

Täytä pikku vuoat lusikan avulla melkein täyteen ja paista niitä 175 asteisessa (kiertoilma 155) uunissa noin 25 minuuttia. Kakkuset ovat kypsiä kun ne ovat irronneet reunoilta. Tarkista vielä hammastikulla kypsyys eli jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakkunen valmis. 

Anna kakkusten jäähtyä hetki ennen kumoamista. Kumoa kakkuset ja jatka niiden jäähdyttämistä ritilän päällä. 


Valmista täyte/kuorrute.  

Halkaise jäähtyneet porkkanakakkuset leveyssuunnassa kahtia. Laita täytettä pohjan päälle ja nosta päällinen paikalleen. Levitä kuorrutetta vielä kakkusen päälle lusikan tai pienen nuolijan avulla. Ripottele päälle sitruunan kuoriraastetta. Viimeistele koristelu pienillä suklaamunilla.





Vinkki! Tällä ohjeella syntyy myös pellillinen porkkanakakkua. Paistoaika on silloin noin 50-60 minuuttia. 

Tässä on nyt ollut sään puolesta muutama todella ankea päivä, ja olen kaihoisasti katsellut viime vuoden aurinkolomakuvia samalla kun olen pohtinut parvekkeen kevätkuntoon laittamista. Näitä porkkanakakkusia olisi muuten mukava syödä parvekkeella ystävien kanssa auringosta nauttien. Tästä taitaa alkaa kehittyä ajatus parvekkeen kevätavajaisista... Sitten kun se kevät sieltä joskus tulee...




<3 Hanna 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti