lauantai 31. maaliskuuta 2018

Pääsiäisen keltaiset kuppikakut lakritsilla





Pääsiäisen keltaiset kuppikakut lakritsilla




Kuppikakut

100 g pehmeää margariinia
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kanamunaa
1 dl maitoa

4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

100 g lakritsia (pieninä paloina)

Keltainen tuorejuustokuorrute

400 g sitruunan makuista tuorejuustoa
260 g margariinia
n. 11 dl tomusokeria
keltaista elintarvikeväriä



Sekoita margariini, sokerit, maito ja munat isossa kulhossa vatkaimella vaahdoksi.

Sekoita pienessä kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos isossa kulhossa olevan rasvaseoksen joukkoon. Lisää viimeisenä taikinan joukkoon lakritsin palat.

Jaa taikina kahta lusikkaa apuna käyttäen vuokiin. Älä täytä vuokia reunojaan myöten täyteen, sillä taikina turpoaa uunin lämmössä. Yksi vajaa ruokalusikallinen taikinaa per vuoka riittää oikein mainiosti.  Tällä samalla ohjeella onnistuu myös perusmuffinit todella hyvin. Täytä silloin vuoat täydemmiksi.

Jos haluat olla varma etteivät cupcaket leviä muodottomiksi uunissa, käytä apuna muffinipeltiä; laita paperiset muffinivuoat pellin koloihin. Voit toki käyttää myös kaksinkertaisia paperivuokia tai pelkkää peltiä.

Paista cupcakeja 200 asteisessa uunissa (kiertoilmauuni 180 astetta) noin 20 minuuttia.Voit tarkastaa cupcakejen kypsyyden hammastikulla. Tökkää cupcakea hammastikulla, jos tikkuun ei jää taikinaan se on kypsä.

Jäähdytä cupcaket hyvin ennen kuorruttamista ja koristelua.



Valmista kuorrute:

Sekoita vatkaimella tuorejuusto ja margariini sekaisin. Lisää muutama desi tomusokeria ja vatkaa tasaiseksi. Laita kuorrutteen sekaan muutama tippa elintarvikeväriä. Lisää loput tomusokerit ja vatkaa tasaiseksi.

Voit muuttaa massan koostumusta löysemmäksi lisäämällä tilkan vettä ja jämäkämmäksi lisäämällä tomusokeria. Itse tykkään pursottaa kuorrutteen cupacakejen päälle pursotinpussin ja erilaisten tyllien avulla, jolloin kuorrutteen tulee olla todella jämäkkää.

Viimeistele koristelu haluamallasi tavalla.




Hyvää Pääsiäistä! 

<3 Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti